Buitenspiegels draaien naar binnen

Zaterdag 26 januari 2019

Als de spiegels een beetje naar binnen draaien tijdens het rijden kan je ze nog bijregelen van binnenuit, maar als het te veel wordt moet je ze, al dan niet tijdens het rijden, terugduwen.

Als noodreparatie voor onderweg gebruikte ik een halve houten wasknijper met de spiezijde vastgeklemd in de opening naast het scharnier van de bovenste arm en deze met duct tape vastgeplakt.

img_4636-middel-1

Om het probleem degelijk aan te pakken moest de spiegel opnieuw vaster gezet worden. Dat kan via een regelschroef die in de bovenste arm onder de plastieken kap zit (Fiat Ducato 2006 tot …). Je kan de kap verwijderen met een scherp voorwerp, maar de kans is groot dat je ze dan beschadigd. Ook omdat het vastzetten later misschien nog eens moet gebeuren heb ik een andere oplossing bedacht.

Door een gat te boren op de aangegeven plaats kom je net boven de regelschroef uit. Deze kan je vaster draaien met een kruisschroevendraaier, maar omdat de schroef nogal stroef draait kan je beter een ratelsleutel gebruiken. Ik boorde een gat van 8 mm omdat ik plastieken dopjes van deze maat had liggen. Je kan het gat ook gewoon afplakken met zwarte tape.

img_4640 (middel) (1)

img_4641 (middel)

img_4642 (middel)

img_4643 (middel)