Loch Lomond – Galloway Forest Park – Caerlaverock Castle

Gisterenavond geen netwerk te bespeuren. Het wordt dus alweer een dubbelverslag. Het weer zat wel mee, we kregen de ganse dag de zon te zien. Na een wandeling aan het meer vertrokken we naar Galloway Forest Park. Een rit van bijna 200 km. Onderweg, in Kelburn, konden we nog een glimp opvangen van het enige kasteel in Schotland waarvan een deel van de muren beschilderd zijn met graffiti. Ann vond het prachtig. Ikzelf ben zeker niet anti-graffiti maar op een kasteel vind ik het toch maar niks.
De laatste kilometers naar de parkeerplaats bij Bruce’s Stone gingen weer over extra smalle weggetjes met laaghangende takken. We overnachtten hier in the middle of nowhere. Spannend!

De bedoeling was om vandaag een wandeling te maken naar de verschillende meren die hier in de buurt liggen maar… deze nacht is het weer volledig omgeslagen. Het begon heel hard te regenen. We hebben deze voormiddag nog een tijdje gewacht maar het stopte niet met regenen. We zijn uiteindelijk zonder wandeling terug vertrokken. Omdat de weersverwachting voor de komende dagen geen verandering brengt hebben we besloten om een dag eerder dan voorzien naar huis te keren. Maar voor we richting Engeland reden eerst nog eentje om het af te leren: Caerlaverock Castle.

We overnachten in Preston op de parking van restaurant Casanova’s waar we lekker gegeten hebben: zalm voor Ann en een pizzaatje voor Omer. Morgen nog een dikke 500 kilometer naar Dover waar we zondagmorgen de overtocht naar Calais maken.

4 gedachtes over “Loch Lomond – Galloway Forest Park – Caerlaverock Castle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s