Kilchurn & Inveraray Castle en Loch Lomond

isteren werd het te laat om nog aan schrijven toe te komen dus vandaag een dubbelverslag.
De eerste stop gisteren was aan de ruïne van Kilchurn Castle, nog zo eentje zonder toegangsgeld en souvenirwinkel maar wel met een cache. Fraai weer was het niet. Zon en stortbuien wisselden elkaar af. We waren door en door nat toen we terug bij de camper kwamen. Als je de foto’s bekijkt zou je niet geloven dat het over dezelfde dag gaat, maar 20 kilometer verderop in Inveraray scheen de zon en was de grond kurkdroog. Inveraray Castle krijgt van ons de prijs van mooiste kasteel aan de binnenkant, dat van Dunrobin, ondertussen alweer 14 dagen geleden, die van de buitenkant. We eindigden in Tarbet aan de noordkant van Loch Lomond. Hier konden we overnachten bij restaurant Slanj. Een speciale locatie want het restaurant is ingericht in een oud kerkje. De obers en de uitbater allemaal in kilt! We hebben hier lekker gegeten en misschien wat te veel gedronken en dan komt er van verslagjes schrijven niet veel meer in huis.

We zijn ook nog zonder gas gevallen.
Als we voor langere tijd vertrekken zorg ik altijd dat we 2 volle gasflessen aan boord hebben. Eentje was vol en de andere was ‘bijna’ vol. Tenminste dat dacht ik toch, maar na enkele dagen was de eerste al leeg met als gevolg dat nu ook de 2de fles leeg is. Zomaar een lege fles omruilen voor een volle gaat natuurlijk niet want het zijn hier andere flessen met andere aansluitingen. Ik vond in een tankstation toch nog een fles met dezelfde aansluiting maar die had maar een inhoud van 4,5 kg gas. Prijs: 35 £ leeggoed inbegrepen! We hebben wel moeten improviseren om ze aangesloten te krijgen. Hopelijk is het genoeg voor onze laatste dagen op Brits grondgebied.

In de loop van de nacht is het beginnen regenen en dat doet het op dit moment nog steeds! We begonnen onze dag in hetzelfde kerkje als gisterenavond maar dan nu voor een breakfast met de gekende ingrediënten. Daarna ging de route verder langs Loch Lomond. We hielden halt in Firkin Point, Luss en nu in Balmaha. Ondanks de regen zijn we overal een stukje gaan wandelen en vonden we op de 3 plaatsen verschillende caches. Luss is een mooi dorpje met een strand, een kerkje en mooie kleine huisjes, maar spijtig genoeg vandaag ook veel regen!

Kilchurn Castle

 

Inveraray Castle

 

Loch Lomond

 

Een gedachte over “Kilchurn & Inveraray Castle en Loch Lomond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s