Glenfinnan Viaduct

De regen van vandaag heeft ons niet tegengehouden om onze vakantieplannen verder te zetten.  Zeker niet die van deze voormiddag, want die zijn meer dan een maand geleden minutieus voorbereid! Coördinaten opzoeken van de parking hier. Ervoor zorgen dat we zeker de avond ervoor hier aankwamen want de parking zou snel vol geraken. Coördinaten en informatie opzoeken van de plaats waar we van hieruit naartoe moesten wandelen verderop in de heuvels. Uitzoeken op welk tijdstip ons voorwerp vertrekt en berekenen wanneer die hier zou voorbij komen. Het mocht niet mislopen vandaag. Op tijd aan de wandeling beginnen was de boodschap. We hadden maar 1 kans, eigenlijk 2, maar dan moesten we wachten tot namiddag voor een tweede kans. Resultaat: we waren meer dan uur te vroeg op de plaats van afspraak. In de regen nog wel.
Waar gaat het eigenlijk over? Het heeft alles te maken met de Jacobite Steam Train die dagelijks twee keer van Fort William naar Mallaig spoort en terug. Hier in Glenfinnan zie je hem over het viaduct rijden. De trein en het viaduct komen voor in de Harry Potter films en zijn hierdoor wereldbekend geworden. De trein heet in de film Hogwarts Express of Zweinsteinexpress en rijdt tussen Londen, King’s Cross Station Perron 9 ¾ en Zweinsveld Station.
We waren hier niet alleen om een foto te maken van de voorbijkomende trein. Er stonden misschien wel 100 mensen te wachten op de heuvels rondom het viaduct. Wat een mens allemaal doet op zijn vakantie! Door deze foto te nemen zijn we ook weer een virtual cache rijker geworden.

Namiddag zijn we gaan wandelen in Glen Nevis. Een prachtige wandeling naar de Steall Waterfall, de derde hoogste van Schotland. De rit naar het vertrekpunt was minder prachtig. De weg werd de laatste kilometers zo smal dat we eigenlijk niet meer verder wilden rijden, maar we konden niet anders want omkeren was onmogelijk. Uiteindelijk zijn we toch zonder kleerscheuren op de parking van het vertrekpunt aangekomen.
Na de wandeling hebben we ons geïnstalleerd op de Glen Nevis Caravan & Camping Park. Alles dik in orde hier en lekker gegeten in het restaurant. Een aanrader.

Glenfinnan Viaduct

IMG_8074 (1)

De Zweinsteinexpress.

 

Steall Waterfall

 

Een gedachte over “Glenfinnan Viaduct

  1. Mooie foto van de Zweinstein express… Maar dat er een koorddanser in jou schuilde zou ik nooit vermoeden 😂.
    Wij waren met de motor op Ben Nevis als ik me goed herinner.
    Als ik me niet vergis is dat de berg bij Glen Nevis (de vallei?).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s