Isle of Skye, Fairy Pools – Loch Coruisk

Goed dat we gisteren al naar hier gereden waren want de Fairy Pools worden druk bezocht. Wij begonnen eraan rond 9 uur. De wandeling gaat langs de Brittle rivier. Onderweg zie je talloze watervalletjes en poelen met kristalhelder water. Mooi maar met een lager feeëngehalte dan de Fairy Glen eergisteren. De wandeling gaat langs hetzelfde pad terug. Hoeveel te korter dat we terug bij de start kwamen hoeveel te meer volk we zagen. De grote parking stond rond de middag al eivol.

Ondertussen kwam regelmatig de zon erdoor. We reden van hieruit naar Elgol. De weg ernaartoe alleen al was de moeite waard. De laatste 15 kilometer ging alweer over een ‘single track road’ door een prachtig landschap. In Elgol wilden we een boottocht naar Loch Coruisk maken, een meer dat enkel per boot of te voet te bereiken is. Toen we daar aankwamen konden we na een half uurtje al mee met de boot. Onderweg naar Loch Coruisk vertraagde de boot bij een kolonie zeehonden. Prachtig om te zien maar veel beweging zat er niet in bij die beesten. We werden gedropt op de plaats waar het zoetwatermeer uitmond in de zee. Twee uur later zouden ze ons hier weer oppikken. Het meer is volledig omringd door bergen. Enig mooi en stil hier. Een paar jonge gasten, gepakt en gezakt, bleven hier overnachten. Een heel avontuur voor die mannen. Wij werden, iets later dan voorzien, weer opgepikt door een andere snelle boot. Een belevenis op zich.

Na ons bezoek aan dit mooie stukje Schotland reden we terug richting de brug die Skye en het vaste land verbind. We overnachtten op dezelfde plaats als zondag toen we op Skye aankwamen. Het was daar goed om te staan, lekker eten in het restaurant en gratis wifi.

Fairy Pools

 

Van en naar Egol & Loch Coruisk

Een gedachte over “Isle of Skye, Fairy Pools – Loch Coruisk

  1. Dat ziet er een prachtige reis uit, daar in het mooie Schotland. Ik ben net terug thuis van 11 dagen West- en Noorden van Ierland. Prachtig geweest, vriendelijke mensen, redelijk weer gehad, af en toe een buitje en ook veel single track wegen, prachtige en ruwe natuur, Bushmills Whiskey dillistery In Noord-Ierland bezocht, maar daar mochten we geen foto’s maken wegens alcohol in de lucht en brandgevaar.
    Geniet nog van jullie vakantie. saoire shona

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s