Isle of Skye, Dunvegan Castle – Neist Point

Deze nacht en een stuk van de voormiddag heeft het goed geregend. De rest van de dag bleef het droog. Daar kunnen we mee leven.

De eerste rit ging naar Dunvegan Castle, het oudste continue bewoonde kasteel in Schotland. Hier woonden 7 eeuwen lang de leiders van de MacLeod Clan. Het kasteel heeft prachtig aangelegde tuinen met heel veel verschillende bloemen en planten, compleet met vijvers en watervalletjes. In de souvenirwinkel kochten we een midgesnetje dat meteen gebruikt kon worden want in de tuinen kwamen we ze regelmatig tegen. Binnen in het kasteel kreeg je een goed beeld van hoe ze daar vroeger leefden. Om de gezinnen met kinderen bezig te houden had men 16 sleutels verstopt die ze moesten zoeken. Wie ze alle 16 kon vinden mocht de bel gaan luiden aan de ingang.

Van hieruit ging het via een smalle single track road van tien kilometer naar Neist Point, het meest westelijk gelegen punt van Skye. Niet gemakkelijk om er te geraken want het was druk onderweg en er waren niet zo heel veel passing places. Maar wat een prachtige plaats alweer. Om alles goed te bekijken ben je toch een paar uur zoet. Zeker als je absoluut de 2 caches wil loggen die daar liggen. Eentje lag op het hoogste rotspuntje dat er te vinden was!

We hebben nog even overwogen om hier te blijven overnachten maar dan zouden we morgen te veel tegenliggers hebben op dat smalle wegje. Het waaide ook te fel om hier rustig te kunnen slapen. We reden dan maar naar onze volgende bestemming voor morgen zo’n 50 kilometer verderop waar we op de parking een plekje vonden om te overnachten.

Ook dit bericht komt met een dag vertraging op de blog. Het gekende probleem: geen wifi of 4G netwerk.

Dunvegan Castle

 

Neist Point

Een gedachte over “Isle of Skye, Dunvegan Castle – Neist Point

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s