Isle of Skye, Kilt Rock – Quiraing – Fairy Glen

Tijdens de wandeling gisteren heeft Ann een hele resem midges steken opgelopen die enorm jeuken. Onderweg zagen we regelmatig mensen met een midgesnetje over hun hoofd. Geen overbodige luxe dus.

Het is deze nacht beginnen regenen. Ook nog toen we deze middag halt hielden aan Kilt Rock zo’n 15 kilometer verderop. Op deze plaats stort een kleine waterval langs de kliffen 50 meter naar beneden. Ik kon het niet laten om bij de foodtruck die daar opgesteld stond een broodje haggis te bestellen. Ann hield het bij een soepje.

De volgende stop was bij de Quiraing, nog zo’n bekende plaats op Skye met mooie rotsformaties omringd door groene heuvels en meertjes. Het was gelukkig ondertussen gestopt met regenen. Net zoals bij Old Man of Storr kan je al iets zien vanop de weg, maar een wandeling er naartoe is toch mooier. Ook hier waren we ongeveer 2 uur onderweg. Deze wandeling was wel makkelijker dan die van gisteren.

Na een douchke in de camper reden we nog door naar Fairy Glen of het dal van de feeën. Een betoverende, sprookjesachtige plaats. Prachtig om hier rond te wandelen. Hier kan je de spiraal van stenen, aangelegd door de feeën, zien liggen.

Na al dat moois hebben we ons geïnstalleerd op Uig Bay Campsite. In de buurt een goed restaurantje gevonden. Fish of the day: Scottish Salmon.

Een gedachte over “Isle of Skye, Kilt Rock – Quiraing – Fairy Glen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s