Isle of Skye, Portree – Old Man of Storr

Het was al middag toen we vertrokken in Kyleakin. Onderweg naar Portree hielden we even halt aan de Sligachan Old Bridge. De mythe hier gaat over eeuwige schoonheid die je kan verkrijgen door je gezicht onder te dompelen in het water van de rivier in de buurt of onder de brug. Het is niet duidelijk of het hier over innerlijke of uiterlijke schoonheid gaat! In ieder geval hebben we het niet gedaan want er hing een onfris geurtje over het water.

Portree is de grootste plaats, dorp, op Skye waar we voor het eerst fish and chips aten, nog zo’n nationaal gerecht. Lekker maar ook vettig natuurlijk want alles wordt gebakken in frituurolie. Ze gebruiken wel verse vis die à la minute gepaneerd en gebakken wordt.

Volgende bestemming en bezienswaardigheid was Old Man of Storr, een rotsformatie met grillige vormen, ooit ontstaan door een aardverschuiving. Je kan ze zien vanop de weg maar een wandeling, of beter gezegd een klim, ernaartoe is natuurlijk veel mooier. Het was best pittig en er is redelijk wat zweet gevloeid. Het mooiste zicht had je vanop een andere rots die ‘iets’ verderop ongeveer op dezelfde hoogte ligt. Alles bij elkaar zijn we, heen en terug een dikke 2 uur onderweg geweest. Echt de moeite waard om te doen. We overnachten hier met zicht op The Storr.

3 gedachtes over “Isle of Skye, Portree – Old Man of Storr

 1. Alles wat we mee mogen zien ziet er erg mooi uit
  En jullie zien er ook erg oké uit
  Kort samengevat een mooie reis zo te zien en het weer valt precies toch nog goed mee want we lezen toch weinig over de gevreesde regen !!
  Verder nog veel reisplezier en kijkgenot gewenst
  Groetjes L&M

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s