North Coast 500, Deer & Highland Cows

Zevende en laatste dag op de North Coast 500. Ook vandaag ging de route weer grotendeels over ‘single track roads’. Via Torridon, Shieldaig, Applecross naar Kyle of Lochalsh. Het eerste stuk leek wel op een safari. Eerst zagen we een hert. Zo kort bij de weg en blijkbaar gewend aan de mens dat je ze bijna kon aanraken. Daarna schapen, maar die zie je hier elke dag. Nog wat later enkele Highland cows op en naast de weg. Dit is de tweede keer dat we ze zagen. Zij trokken zich niets aan van onze aanwezigheid en lieten zich gewillig fotograferen.

Voorbij Applecross ging het over Bealach na Ba, een bergpas die tot een maximum hoogte van 626 m boven de zeespiegel reikt. Allemaal ‘single track’. Hoe dat eraan toegaat in de afdaling kan je zien in het filmpje.

In plaats van de North Coast 500 terug naar het startpunt in Inverness te volgen staken we in Kyle of Lochalsh de brug, eigenlijk 2, over naar het eiland Skye waar we onmiddellijk halt hielden in Kyleakin. Hier hebben we echt lekker gegeten in Castle Moil, geen kasteel maar de naam van het restaurant. We overnachten hier op de parking met zicht op de brug.

 

2 gedachtes over “North Coast 500, Deer & Highland Cows

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s