North Coast 500, Oldshoremore

Dag 4 van de North Coast 500. De trip van vandaag ging grotendeels over ‘single track roads’. Dit zijn smalle weggetjes waarop net genoeg plaats is voor één voertuig. Mekaar kruisen kan enkel op een ‘passing place’. Omdat deze in overvloed aanwezig zijn en omdat we allemaal hoffelijke mensen onder elkaar zijn lukt dat prima. Of toch niet?

Ik heb helemaal niets tegen Nederlanders, in tegendeel, de Nederlanders die ik ken zijn stuk voor stuk lieve en vriendelijke mensen BEHALVE de bestuurder van de camper met nummerplaat VD-JG-99. Wij kwamen van een heuvel naar beneden gereden. Toen we ergens halfweg de heuvel waren komt de bestuurder van de camper met nummerplaat VD-JG-99 de bocht om in tegenovergestelde richting. Net achter die bocht was een ‘passing place’ maar de bestuurder van de camper met nummerplaat VD-JG-99 vond het niet nodig om te stoppen en te wachten en kwam naar boven gereden. Het enige wat ik nog kon doen was zoveel mogelijk naar links rijden en stoppen. Er was duidelijk niet genoeg plaats voor ons twee, maar de bestuurder van de camper met nummerplaat VD-JG-99 reed lekker door. Gevolg: de spiegel van de bestuurder van de camper met nummerplaat VD-JG-99 sloeg met een luide knal tegen de spiegel van onze camper. Ik stapte uit om eventuele schade op te nemen en om met de bestuurder van de camper met nummerplaat VD-JG-99 te praten. Maar dat kon niet want de bestuurder van de camper met nummerplaat VD-JG-99 was ook nog zo arrogant om gewoon door te rijden. Had die nu gestopt en zich verontschuldigd dan was er niets aan de hand geweest want de schade is zo miniem dat het sop de kool niet waard is. Ja, ik weet het, het had net zo goed een Belg, een Duitser of een Engelsman kunnen zijn maar het was een Nederlander.

Zo, nu is dat hoofdstuk voor mij afgesloten en kunnen we weer gewoon verder. Vandaag geen mist te bespeuren, we kregen zelfs regelmatig de zon te zien. Niet alleen de zon maar ook fenomenale uitzichten onderweg. Ontelbare keren zijn we gestopt om foto’s te maken en om te gaan wandelen en af en toe een cache te loggen. We reden vandaag in totaal 85 kilometer via Loch Eriboll, en Durness naar Oldshoremore. Voor die laatste bestemming weken we 8 km af van de North Coast 500. Meer uitleg bij de foto’s.  We overnachten hier op wandelafstand van Oldshoremore Beach. Omdat op deze uithoek geen wifi of 4G signaal te bespeuren valt zal dit bericht met een dag vertraging online komen.

De oostkust hebben we al een tijdje achter ons gelaten en nu ondertussen ook de noordkust. De westkust zou het mooiste zijn. Zou het dan nog mooier kunnen worden?

2 gedachtes over “North Coast 500, Oldshoremore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s