North Coast 500, Noss Head – Duncansby Head

Het was al een stuk in de namiddag toen we vertrokken bij Noss Head en daar was een goede reden voor. Zonder het te beseffen stonden we niet alleen kort bij een vuurtoren maar ook op wandelafstand van Castle Sinclair Girnigoe. Een ruïne zoals ik ze me eerder had voorgesteld in Loch Ness: geen massatoerisme, geen toegangsgeld, geen souvenirwinkel, geen parkings vol met bussen.

De ruïne, de natuur, de zee, prachtige rotsformaties, vogels die we nog nooit eerder zagen, blauwe kwallen! en zelfs een zeehond waren een streling voor het oog. Gelukkig was de mist grotendeels opgetrokken en konden we genieten van de omgeving. We hadden vijf TB’s (geocaching items) uit België meegenomen. De laatste hebben we hier achtergelaten.

Voldaan vertrokken we naar onze volgende bestemming die wel gepland was: The stacks of Duncansby in de buurt van John o’ Groats. De GPS gaf 36 kilometer aan. De bedoeling was hierna verder te trekken. Vanop de parking van Duncansby Head was het een korte wandeling van ¾ mile of 1200 meter, maar de mist kwam weer opzetten. Ja, het weer kan hier snel veranderen. Voor we onze bestemming konden bereiken werd ons zicht beperkt tot enkele tientallen meter. Resultaat: niets, maar dan ook niets, te zien van The Stacks. Onderweg konden we wel nog in een kloof broedende vogels spotten.

En dan kwam de vraag of we zouden wachten tot de mist zou optrekken. We hebben het tot morgenmiddag gegeven. We slapen dus hier tussen de schapen.

Noss Head

 

Duncansby Head

4 gedachtes over “North Coast 500, Noss Head – Duncansby Head

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s