Inverness

Ik heb het nog niet veel over geocaching gehad. We loggen af en toe wel een cache als we er eentje voorbijkomen maar we gaan er niet specifiek naar op zoek. Tot en met gisteren vonden we er 11 over 10 dagen. Vandaag hebben we ons Schots dagrecord gebroken en vonden we 9 caches.

Inverness wordt aanzien als de hoofdstad van de Highlands. Het heeft ook een kasteel en het is bekend voor zijn kiltmakers. We wilden The Scottish Kiltmaker Visitor Centre gaan bezoeken maar omdat het zondag was en de meeste mensen, net zoals bij ons, verlof hebben konden we ze niet aan het werk zien. De bijbehorende winkel was natuurlijk wel open. Geen kilt gekocht maar wel een T-shirt. Later op de dag vond ik er nog eentje. De dag begon grijs. Toen we net buiten de stad naar de sluizen van het Caledonian Canal wilden gaan kijken gingen die andere sluizen open en viel de regen met bakken uit de hemel. We schuilden eerst onder de bomen en later in een gezellige pub. Een paar uur later kwam de zon tevoorschijn en konden we onze wandeling in en rond de stad verderzetten.

We hebben weer heel wat kilometertjes in de benen vandaag. We overnachten opnieuw in Inverness maar nu op een andere plaats. Op de vorige plek mocht je eigenlijk maar 3 uur parkeren. Hier mag je 24 uur staan voor 5£.

Morgen beginnen we aan de North Coast 500 route. Dit zou een van de hoogtepunten van onze reis door Schotland moeten worden. We rijden de volledige route. Op het einde gaan we niet terug naar Inverness maar rijden we verder door tot Skye. Hoelang we erover doen is niet exact te voorspellen maar we denken ongeveer een dag of 7. We zullen het zien.

3 gedachtes over “Inverness

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s