Fort George & Loch Ness

Het heeft deze nacht en deze morgen goed geregend. Voor de rest van de dag is het droog gebleven en kwam de zon er af en toe door.

Deze voormiddag bezochten we Fort George gelegen aan Moray Firth (baai). Dit fort uit 1769 is nu voor een groot deel ingericht als museum maar het wordt ook nog deels gebruikt door het leger. Voor 10 £ krijg je een audio rondleiding met veel uitleg over de geschiedenis van het fort en zijn bewoners. Wat ook speciaal is aan Moray Firth is dat er hier in de zomer dolfijnen te zien zijn. Wij hebben er spijtig genoeg geen enkel gezien.

Namiddag ging het naar Loch Ness. Het meer op zich is eigenlijk niets speciaal en enkel bekend door de legende van het monster van Loch Ness. We maakten een kleine omweg naar Urquhart Castle dat aan het meer gelegen is, met de bedoeling om daar even rond te kijken en eventueel te overnachten in de buurt. Wat we niet wisten is dat ook deze plek volledig toeristisch uitgebuit wordt met toegangsgeld, souvenirwinkel en alles wat er bij hoort. Toch blijft het een mooi plek en zeker het bezoeken waard, maar we hadden het ons anders voorgesteld. Net zoals de dolfijnen in Fort George was ook Nessie hier nergens te bespeuren.

We overnachten hier in Inverness.

3 gedachtes over “Fort George & Loch Ness

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s