Stirling & Cairngorms National Park

Het was al een ver stuk in de namiddag toen de zon er regelmatig begon door te komen. Koud was het niet maar met zon is alles toch mooier en een stuk makkelijker om foto’s te maken.

Stirling is bekend om zijn kasteel, de oude stad en net buiten de stad het Wallace monument. Wallace vocht voor de onafhankelijkheid van Schotland. T’is wel al even geleden: zo’n 700 jaar. In de film Braveheart uit 1995 speelde Mel Gibson de rol van William Wallace.
Het kasteel zelf bezochten we niet. We hadden dat van Edinburgh al bezocht en we gaan er morgen nog eentje bezoeken. Het zouden er te veel worden en gratis zijn ze ook niet. Met de hop on hop off bus reden we naar de parking van het Wallace monument. Van daaruit was het nog een korte klim naar het monument zelf.

In de late namiddag vertrokken we voor een rit van 150 km. Toen we door het Cairngorms Nationaal park reden kregen we het ene na het andere mooi uitzicht voorgeschoteld. Als de avond begon te vallen op zo’n 30 km van onze eindbestemming zijn we gestopt om te overnachten. De laatste 2 foto’s zijn daar genomen. Geen mens te bespeuren hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s