Duke & Baron

We lieten vandaag Edinburgh achter ons en reden zo’n 20 km verder om naar de Forth Bridge in Queensferry te gaan kijken. Volgens onze reisgids is deze brug, uit 1890, de eerste grote stalen brug ter wereld. Er zijn meer dan 7 miljoen klinknagels in verwerkt. De onderhoudsploeg heeft nooit gedaan met verven.
Toen we de rekening wilden betalen op een terrasje naast de brug, viel ons oog op een briefje van 20 pond. Dat Walter Scott daarop afgebeeld staat wisten we al, maar wat denk je dat er op de andere kant van het briefje staat? Juist, de Forth Bridge. Straf dat we dat net daar ontdekten.

Van hieruit reden we 30 km verder naar Falkirk. Hier stonden 2 bezienswaardigheden op het programma. De eerste zijn de Kelpies: 2 paardenkoppen van 30 meter hoog in roestvrij staal die watergeesten voorstellen. Prachtig om te zien en tussen te wandelen. De paarden Duke & Baron stonden model voor deze beelden.
De bedoeling was om van hieruit met de camper naar de 2de bezienswaardigheid te rijden: de Falkirk Wheel. Maar toen we op een bordje zagen dat je er ook met de fiets kon komen was onze keuze snel gemaakt. Het was een prachtige rit langs een kanaal met meerdere sluizen. De Falkirk Wheel is een draaiende scheepslift waarbij een hoogte van 35 meter overbrugd wordt. We hadden geluk. Toen we daar waren konden we het hele systeem in werking zien. Zie video gemaakt van 25 aparte foto’s. De tijd tussen de eerste en de laatste foto is 21 minuten.

Het was een warme, zonnige dag vandaag. We haalden 26°.
Ondertussen staan we in Strirling waar we overnachten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s