Edinburgh, Castle & The Royal Mile

Vandaag bezochten we het oudste deel van de stad dat voornamelijk bestaat uit het kasteel en de Royal Mile. De Royal Mile zijn 4 aaneensluitende oude straten die in het verlengde liggen van de ingang van het kasteel. Zowel in en rond het kasteel als op de Royal Mile was er veel volk op de been.
Het kasteel is enorm. Het bestaat uit ontelbare gebouwen, steegjes en pleinen. In een van de gebouwen worden de Schotse kroonjuwelen achter dikke stalen deuren bewaard. Hier mochten we geen foto’s nemen. Ook op de Royal Mile was er veel te zien en te horen. Naast de vele oude gebouwen, kerken en monumenten zag je er ook souvenir- en kledingwinkels, straatartiesten en pipers die uit volle borst op hun doedelzak speelden.

In tegenstelling tot gisteren hebben we de zon vandaag niet gezien. Zomer, zoals het momenteel in België is, zal het hier voorlopig niet worden. We zijn al blij dat het droog blijft.

 

Een gedachte over “Edinburgh, Castle & The Royal Mile

  1. Edinburgh, leuke en “griezelige” stad. Ik heb er fijne herinneringen. Ik ging er met de vriendinnen op citytrip. Veel plezier gehad daar. Er is ook ergens een Webcam cache. Die hebben we toen ook nog gedaan. Luc moest dan vanuit België een screens hot nemen als hij ons online zag staan op de Webcam.
    Have fun!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s