Diksmuide

Via de oude spoorwegbedding ‘Frontzate’ is het een kleine 15 kilometer fietsen naar Diksmuide. We ontdekte dit mooie fietspad via onze wandel- en cache-GPS. Je rijdt dwars door de polders. Onderweg zie je verschillende overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog. Een aanrader als je in de buurt bent.

We waren vroeg vertrokken zodat we ook de maandagmarkt konden meepikken. We reden dus eerst naar de Grote Markt. Na de nodige inwendige verfrissing ging het van daaruit naar de IJzertoren. Ik kan me niet meer herinneren of ik hier al dan niet ooit met een schooluitstap geweest ben, maar het was wel de moeite om te bezoeken. Je neemt eerst de lift naar de 22ste verdieping. Daarna nog enkele trappen naar de panoramaverdieping op 84 meter hoogte. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de omgeving en Diksmuide. Naar beneden ga je via de trappen want op elke verdieping is een deel van het museum ingericht.

Van hieruit ging het verder naar de Dodengang. Dit zijn de enige Belgische loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog die bewaard zijn gebleven. Tegenover de site kan je iets drinken en eten in een taverne met de originele naam Dodengang.

Iets verderop konden we terug aansluiten op de Frontzate fietsroute. Onderweg pikten we nog enkele caches mee en genoten we van een lekker hoeve-ijsje. Het was een fijne en leerrijke dag vandaag. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s