Verd i Vent

We begonnen deze zondag met het laatste marktbezoek van onze vakantie. Deze keer die van Albir.
Namiddag gingen we samen met D&N en hun Engelse vrienden Elaine & Austin, op tapasjacht. Het bekende tapasstraatje in oud-Benidorm kenden we al, maar E&A hadden het steeds over een “tapassquare”. Deze plek, ook in oud-Benidorm, kenden we nog niet. Het was hier zeker even lekker, en ik vermoed ook goedkoper. Een liter Sangria kost hier bijvoorbeeld 7 € en daarbij krijg je 6 tapas. Extra tapas kosten 80 cent per stuk. Zowel de Sangria als de tapas gingen vlot binnen.
Daarna gingen we naar bar-restaurant Panaché. Hier hadden we al van gehoord via de blog van Eddy, maar D&N kenden deze zaak ook. De uitbater en veel van zijn bezoekers zijn Antwerp supporters. De dames genoten er van hun Piña colada. We hadden een fijne namiddag en avond.
We zijn blij dat we Elaine & Austin hebben leren kennen. Niet alleen omdat het aangename en vriendelijke mensen zijn maar ook omdat het Schotland kenners zijn. En laat dat nu het land zijn waar we komende zomer op vakantie gaan. Elaine was vroeger manager van verschillende campings in Schotland en kent het land als haar broekzak. Ze was zo lief om ons een selectie van do’s & don’ts op te schrijven. Hier hebben we echt wat aan. Bedankt Elaine & Austin!

Vandaag was “eten” alweer onze hoofdbezigheid. Op aanraden van Ferdinand & Marita gingen we deze keer naar restaurant Verd i Vent. Je komt hier niet alleen om te eten maar ook voor de sfeer en de muziek. Alleen al de bergrit van 35 km ernaartoe is de moeite waard! Zonder reservatie kom je er bijna niet binnen. Zondag was alles al volgeboekt dus reserveerden we voor vandaag en zelfs op een maandag zat het zo goed als vol. Het restaurant ligt afgelegen in de bergen met prachtig uitzicht. Het is ingericht in een oude schapenstal. Je krijgt een eenvoudig maar lekker 5-gangen menu waarvan je alleen het hoofdgerecht kan kiezen: lams, eend, kip of steak. En Ferdinand heeft gelijk. De malste steak die ik ooit gegeten heb! Wijn en bier inbegrepen voor … 19 €! Ook de live muziek was geweldig (zie filmpje).
We vertrokken om 13 uur in de camping en om 18 uur waren we terug. Een top namiddag!

Zondag

 

Verd i Vent

 

 

2 gedachtes over “Verd i Vent

  1. Pingback: Op bezoek | CAMPERONDERWEG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s