Sedan

Deze morgen werden we wakker met getik op het dak. De voorspelde regen had ons bereikt. We moesten ons dus niet haasten en bleven wat langer in ons bed liggen.

Als laat ontbijt hadden we een warme tas koffie en enkele eieren in de pan. Daar hangt nog een klein verhaaltje aan vast. Vorige week hadden we in de Colruyt eieren gekocht, maar toen we aan de kassa kwamen merkte de kassier op dat er een vlek op het doosje zat. Toen hij het doosje opendeed bleek dat er 1 eitje kapot was. Hij zei tegen Ann “haal maar een ander doosje uit de rek”. Terwijl ik aan de kassa wachtte zag ik hem het doosje met 5 perfecte eieren in de vuilbak met papier gooien die naast de kassa stond. Iemand die mij een beetje kent weet dat ik absoluut tegen verspilling van eten ben. Na het afrekenen kon ik het dus niet laten om die eitjes te redden. Door het vele papier waren ze zacht geland en waren ze nog allemaal heel. DIE eitjes hebben we dus deze morgen opgegeten.

Iets na de middag  vertrokken we richting Sedan zo’n 40 km verderop. We wilden die grootste burcht van Europa wel eens zien. Toen we daar aankwamen stopte het ook met regenen. We kunnen het bevestigen: het kasteel is enorm en zeker het bezoeken waard. Op het einde van het bezoek kan je enkele plaatselijk specialiteiten proeven. Het Ardwen bier en de Ardense saucisse ging vlot binnen.

Omdat de camperplaats, eigenlijk een parking, aan het kasteel niet echt geschikt was om te overnachten zijn we nog een kleine 20 km doorgereden naar Mouzon. Volgens de informatie die we op voorhand vergaard hadden: één van de mooiste dorpjes van de Franse Ardennen. Maar dat is wat overdreven. De camperplaats met zicht op de Maas daarentegen is wel dik in orde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s