Van oud naar nieuw

Na alweer een stralende dag zijn we gisterenavond met zen tienen Nieuwjaar gaan vieren in de Sapporo: het restaurant met een menu, met ergens in de 90 gerechtjes. Op een gewone dag kan je hier eten en drinken zoveel je wil voor 14 euro. Bij oud naar nieuw kost het 22 euro, toeters, maskers en 12 druiven inbegrepen.

Twaalf druiven (Spaans: Doce uvas) is een Spaanse traditie op oudejaarsavond. Bij elke klokslag om middernacht, op 31 december, wordt een druif gegeten. Volgens de traditie zou dit de Spanjaarden het volgende jaar geluk brengen.

Ik wist op voorhand wat ik zeker zou gaan eten: den 78, scampi’s in look. Maar toen ik het menu bekeek bleek dat niet meer te kloppen. Ze hadden het menu vernieuwd en de nummers lagen helemaal door elkaar. In lichte paniek ging ik op zoek, gelukkig vond ik mijn favoriet toch terug onder het nummer 86. Dit samen met den 43, mihoen, kon de avond beginnen. We waren in fijn gezelschap en hebben ons goed geamuseerd! Bedankt Francine om ons naar huis te brengen.

Vandaag begon de dag met een ontbijt in het zonneke. We telefoneerden naar onze kleindochter, Lilly, die ons een prachtige nieuwjaarsbrief voorlas. Het deed ons deugd om haar nog eens te horen.
Namiddag reden we samen met Annick en Rudy naar Benidorm om nog enkele caches te pakken in de omgeving van ‘het kruis’. Het werd een stevige maar mooie wandeling. Na die zware arbeid zijn we de Isidro gaan uitproberen. Een restaurant waar je kan eten zoveel je wil in buffetstijl voor de belachelijke prijs van 13,95 euro en dranken aan 1 euro. We gaan ons moeten aanpassen in België! En niet alleen op de restaurantprijzen. Ik mag er niet aan denken…

Oud

 

Nieuw

2 gedachtes over “Van oud naar nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s