Castillo de Alfofra, Confrides

Trouwe lezers weten ondertussen dat we zowel op zondag als op donderdag gaan wandelen in de bergen met de VVB. We raken er zelfs stilaan aan verslaafd. Elke keer verleggen we onze grenzen, letterlijk en figuurlijk. We genieten van de natuur en het gezelschap. Na de koffie vertrokken we deze keer in Benifato voor een tocht van in totaal 11 km met als doel de ruïne van kasteel Alfofra die bovenop een rots gelegen is.

Toen we met de auto naar de parking reden konden we ons doel in de verte al zien liggen. Eens op de parking controleerde ik even mijn gps en zag dat er een cache lag op 65 meter. Die gingen we eerst zoeken voor we aan de wandeling begonnen. Met de hulp van de kleinkinderen van Monique hadden we hem snel te pakken

Om 11uur30 begonnen we eraan. Het eerste stuk ging al direct stevig omhoog. Het was zwaar, maar de beloning was prachtig. We kwamen boven de wolken terecht en zagen andere bergtoppen door de wolken steken. Gelukkig bleven ze op afstand want de rest van de dag bleef de lucht helderblauw. Onderweg hielden we onze appelsienenstop en rond 14 uur kwamen we aan bij de voet van de rots en kon het echte klimmen beginnen. Kort maar krachtig. Het zweet stond in mijn schoenen! 🙂 We hielden onze picknick bovenop de rots tussen de ruïnes. Wat een uitzicht hier! In de verte kon je Guadalest en het meer zien liggen. Na de afdaling en een nieuwe zware klim kwamen we rond 17 uur terug aan op de parking. Moe maar voldaan.

Na de wandeling is het de gewoonte om nog iets te gaan drinken met de groep. Wat we ook deze keer weer deden in Albir. Samen met Juanito & Carine, Guy & Suzanne en Ferdinand gingen we daarna nog een kebabke eten.

Bedankt medewandelaars voor alweer een prachtige dag.

 

2 gedachtes over “Castillo de Alfofra, Confrides

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s