Cova Tallada

Gisteren geen bericht. Niet omdat er niets te vertellen was maar, omdat het te laat geworden was om nog te beginnen schrijven. Het was zondag en dus wandeldag. De wandeling ging deze keer naar Cova Tallada in de schaduw van de Montgó in de buurt van Jávea.

Zoals altijd spraken we af in Albir om 9 uur. Van daaruit vertrokken we met 4 auto’s. Guy & Suzanne waren, ook zoals altijd, met de motor. De koffiestop voor de wandeling dreigde voor de 3de keer op rij in het water te vallen, maar na enkele stops vonden we een restaurant waar we een koffie konden nuttigen. Het was daar allemaal dik in orde met zwembad en al.

De wandeling was een topper. Het begon tamelijk vlak tot aan de oude molens, dan volgde een steile afdaling en ging het verder over een smal pad langs de kust tegen de rotswanden. Toen we aan de grotten aankwamen moest er wat geklauterd worden om erin te komen, maar het was allemaal de moeite waard. Prachtig om daar in rond te lopen. Het was wel moeilijk om foto’s te nemen in de grotten zelf. Ik heb er enkele gepikt van Juanito. Na de grotten ging het weer steil omhoog en soms was het daar ook af en toe klauteren om boven te komen. Eens terug boven was het nog enkele kilometer terug naar de parking.

Na de wandeling gingen we gewoontegetrouw met zen allen nog iets drinken. Dit keer in Albir. Daarna gingen we samen met Ferdinand, Guy en Suzanne nog iets eten. Bij toeval ontdekte we een prima restaurant. De prijs/kwaliteit verhouding was dik in orde in de Sungarden in Albir. Het menu van de dag bestond uit een voorgerecht, aperitief, hoofdgerecht, nagerecht, een fles wijn per 2 personen en een digestief voor 16€ p/p. Alles goed verzorgd en mooi gepresenteerd. Een aanrader!

Na al dat geklauter van gisteren hebben we ons vandaag lekker uitgeslapen. Tegen de middag begonnen we aan ons ontbijt buiten in ’t zonneke. Namiddag kregen we bezoek van Dirk en Natasha en zelf gingen we op bezoek bij Lea en Frank, die alweer aan ’t werk was aan zijn stacaravan. Zit jij ooit wel eens stil Frank? De enige echte prestatie die we vandaag geleverd hebben is een fietstochtje naar de Lidl om nog wat boodschappen te doen.

5 gedachtes over “Cova Tallada

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s