Jalón en Alcalalí

We hadden vandaag de wekker nog eens gezet want er stond een scooterritje op het programma. We reden eerst naar Jalón dat vooral bekend staat voor zijn bodega’s en de grote rommelmarkt die hier elke zaterdag gehouden wordt. We parkeerden onze scooter op de parking/camperplaats die naast de rommelmarkt gelegen is. We zagen daar een prachtig beschilderde truck die omgebouwd was tot camper. Enkele jaren geleden hebben we hier ook nog gestaan met de camper.

De markt ligt als een lint naast de rivier en is enkele honderden meter lang. Als je graag over een markt loopt heeft deze toch een streepje voor op de meeste andere markten in de buurt. Na de markt bezochten we ook nog een bodega. Hier kan je voor weinig geld echt lekkere wijn of Moscatel kopen.

Namiddag reden we verder naar “de communist” in Alcalalí. De vader van de uitbater van dit restaurant was een communist, en dat is er aan te zien als je binnen gaat. Het hele restaurant hangt vol met vlaggen, T-shirts, foto’s, krantenknipsels en andere aandenkens. Het is dus ook een beetje een museum. We hebben er lekkere paella gegeten en kregen er Moscatel aangeboden zonder glas! Het origineel restaurant lag in Tarbena  maar die gemeente wilde het daar weg.

We kwamen net voor het donker terug aan op de camping waar we met Dirk, Frans en Odette nog iets dronken.

Jalón

 

Alcalalí

2 gedachtes over “Jalón en Alcalalí

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s