Geierlay

Wanneer ik dit bericht schrijf hebben we de terugreis van 250 km alweer achter de rug en zijn we thuis.

Deze middag vertrokken we met de camper van de camperplaats (9€ per nacht: stroom, douche, wc en wifi inbegrepen) naar Mörsdorf, zo’n 18 km van Ellenz-Poltersdorf.

Op 2 km van Mörsdorf bevindt zich de langste voetgangersbrug van Duitsland. In 2015 werd de Geierlay, want zo heet de brug, in gebruik genomen. Volgens andere bronnen is ze zelfs de langste van Europa. Hoe het ook zij. Ze was lang, 380 meter! Als je er over wil gaan mag je geen hoogtevrees hebben want ze hangt zo’n 100 meter boven het dal. Vanop de parking in Mörsdorf is het ongeveer 2 km wandelen tot aan de brug. Wij maakten er een lus wandeling van. Eens over de brug gingen we door het dal, en er weer uit, terug naar Mörsdorf. Een prachtige wandeling, echt de moeite om te doen. Onderweg vonden we ook nog 9 caches waarvan één virtuele cache (spookje) midden op de brug.

Aangekomen in Mörsdorf gingen we op zoek naar iets om te eten want dat hadden we wel verdiend na 10 km stappen. We vonden een gezellige pizzeria ingericht in een oude schuur met een authentieke houtoven. Mooi om te zien en de pizza was superlekker.

Bedankt Annick en Rudy want het is dankzij jullie blog dat we deze brug ontdekt hebben.

2 gedachtes over “Geierlay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s