World Peace Statue

Toen we gisterenavond Grandcamp-Maisy binnenreden zagen we een prachtig beeld volledig in chroom. We wisten toen nog niet wat het was maar na wat opzoekingswerk leerden we dat het 15 meter hoge beeld ontworpen is door de Chinese kunstenaar Yao Yuan. Het kreeg de naam World Peace Statue. Hetzelfde beeld staat ook in Peking, Korea, Rusland, Chili en in Israël.

Deze voormiddag hebben we alle tijd genomen om de dag te beginnen. Na het ontbijt zijn we nog even het dorp ingewandeld. Daar nog een terrasje gedaan en nog een cache gezocht en gevonden.

Namiddag reden we verder naar Utah Beach en bezochten daar het Landingsmuseum dat exact op dezelfde plaatst staat waar de Amerikaanse troepen op 6 juni 1944 aan land zijn gekomen. Daarna verkenden we de omgeving en vonden we ook nog een cache.

Van daaruit ging het verder naar Saint-Mére-Eglise. Dit was het eerste dorpje dat bij de invasie in Normandië door de geallieerden werd bevrijd. Aan de kerk hangt een parachutistenpop. Deze hangt daar ter herinnering aan John Steele een Amerikaanse parachutist die aan de toren bleef hangen. Hij overleefde door zich voor dood te houden. Zelfs in de glasramen van de kerk zie je afbeeldingen van parachutisten.

Grandcamp-Maisy – Utah Beach – Saint-Mére-Eglise (58 km)

We overnachten op de parkeerplaats voor camping-cars. Niet te verwarren met de Aire de Camping-Car.

Grandcamp-Maisy

 

Utah Beach en het Landingsmuseum

 

Saint-Mére-Eglise

2 gedachtes over “World Peace Statue

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s