Pointe du Hoc

Ann is gisteren ziek geworden. ’s Avonds moest ze overgeven en had ze wat koorts. Ze is direct gestart met antibiotica die we altijd in onze reisapotheek meehebben.

Het was bijna middag toen we het Memorial Museum of Omaha Beach binnenstapte waar we eerst naar een documentaire keken over de invasie met originele beelden en getuigenissen van oud-strijders.

Daarna reden we verder naar Pointe du Hoc, een plaats boven op een klif tussen Omaha Beach en Utah Beach die zwaar gebombardeerd werd en waar een Ranger bataljon de 30 meter hoge kliffen beklom om de Duitse soldaten te overmeesteren. Maar voor we deze plek bezochten hebben we een siësta ingelast zodat Ann nog wat kon rusten. In de late namiddag zijn we Pointe du Hoc gaan bezoeken. De vele diepe kraters tussen de bunkers zijn nog steeds goed zichtbaar. Er staat, zoals op vele plaatsen hier in Normandië, ook een gedenkteken. Deze is opgedragen aan de Rangers. Zoals je kan zien op de foto’s heeft de natuur het ondertussen overgenomen van het geweld.

We vonden hier ook 4 caches. Een Multi-cache, een Earth-cache en 2 tradi’s. Ondertussen staan we op een camperplaats in Grandcamp-Maisy.

Saint-Laurent-sur-Mer – Point du Hoc in Saint-Pierre-du-Mont – Grandcamp-Maisy (15 km)

Camperplaats in Grandcamp-Maisy

Saint-Laurent-sur-Mer & Memorial Museum of Omaha Beach

 

Point du Hoc in Saint-Pierre-du-Mont

 

2 gedachtes over “Pointe du Hoc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s