Omaha Beach

Het is vandaag de ganse dag droog gebleven met afwisselend zon en wolken bij ongeveer 25°. Tot zover het weerbericht van vandaag. 🙂 We hebben de kust verder gevolgd en de eerste keer halt gehouden in Longués-sur-Mer waar we de kanonnen en de bunkers zijn gaan bekijken.

Namiddag reden we verder naar het dorpje Colleville-sur-Mer waar het Normandy American Cemetery and Memorial ligt. Indrukwekkend is het minste wat je kan zeggen. De eindeloze rijen witte grafzerken laten je niet onberoerd. Vanuit het kerkhof heb je zicht op Omaha Beach. Ook het Memorial is prachtig om te zien. Het was er muisstil ondanks het vele volk. Er was net een ceremonie bezig van een groep Amerikanen die hulde kwamen brengen aan de vele Amerikanen die hier het leven gelaten hebben voor onze vrijheid. Er liggen hier 9.387 Amerikaanse soldaten begraven. Op de muur achter het gedenkteken staan de namen van nog eens 1.557 vermisten gegraveerd.

Daarna zijn we nog een stukje verder gereden naar Saint-Laurent-sur-Mer waar we morgen het Musee Memorial d’Omaha Beach gaan bezoeken.

Quistreham – Longués-sur-Mer – Colleville-sur-Mer – Saint-Laurent-sur-Mer (68 km)

We overnachten hier in Saint-Laurent-sur-Mer.

Longués-sur-Mer

 

Normandy American Cemetery and Memorial in Colleville-sur-Mer

 

3 gedachtes over “Omaha Beach

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s