Koroni

Nadat de vers watertank werd bijgevuld en de vuil watertank en het toilet geledigd werden konden we weer op pad. De bedoeling was om in het dorpje Chrani halt te houden maar we vonden geen parkeerplaats naast de ‘hoofdweg’ die maar iets breder was dan de camper. De straatjes van het dorpje zelf waren nog smaller. Daar was helemaal geen doorkomen aan. Dus reden we verder naar onze volgende stopplaats: Koroni, een mooi havenstadje.

De zon is er nauwelijks doorgekomen vandaag maar toch stond de thermometer op 26°. Ideaal voor een wandeling in en rond het stadje. Er lagen hier ook 2 caches die we allebei konden loggen. Eerst stapten we naar het kasteel, althans wat er van overbleef. Binnen de muren van het kasteel lag een klooster. En ja hoor, Ann moest weer een rokje aandoen en ik mocht in korte broek binnen. Er wonen hier nog 5 zusters die een souvenirwinkeltje open houden. Er stond ook een mooi kerkje waar ik ‘het licht’ zag. 🙂 Via smalle straatjes en ‘trappen’ ging het terug naar beneden. Mooi plaatsje hier maar de zon ontbrak vandaag.

Deze avond zijn we op 50 meter van de camper iets gaan eten in een eenvoudig maar lekker restaurantje. En zo eindigde alweer een mooie dag. Wat vliegt de tijd!

We overnachten hier in Koroni.

Kalamata – Chrani – Koroni (64 km)

4 gedachtes over “Koroni

 1. Je gaat nog een pater worden met al die kloosters die je bezoek
  en An een non !!
  Je moet eieren naar die kloosters brengen dan komt de zon er terug door !!
  Nog een prettig vervolg van jullie verlof.
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

  • Vandaag is de zon er in de namiddag doorgekomen maar ondertussen is het terug bewolkt. De komende dagen zou het weer verbeteren.
   Kunt gij geen eieren gaan brengen bij de Clarissen? 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s