Agios Nikolaos

Nog voor het ontbijt bezochten we de Diros grotten hier vlakbij. Met een bootje vaar je door het grottenstelsel. We hebben al meerdere keren grotten bezocht en deze krijgen op een schaal van 1 tot 10 een 7. De score stijgt omwille van de mooie kleuren maar ze daalt omdat op het laatste stuk veel stalactieten en stalagmieten afgebroken zijn. Door de toeristen? Zou kunnen want het laatste stuk bezochten we zonder gids.

Rond de middag namen we afscheid van deze mooie baai en trokken we verder naar Agios Nikolaos. Weer zo’n idyllisch gelegen dorpje. We hebben hier lekker gegeten op een terrasje aan de haven terwijl we de vele zwaluwen konden bewonderen. We zagen deze avond toevallig op het nieuws dat er nog bijna geen zwaluwen teruggekeerd zijn naar België na hun overwintering. Wij weten waar ze zitten. 🙂 Als voorgerecht namen we gevulde druivenbladeren en gevulde pepers daarna een mixed grill en een vis waar we de naam niet meer van weten. Als dessertje kregen we van de vriendelijke uitbater nog super zoete rozijntjes.

De caches zijn hier dun gezaaid. In Agios Nikolaos ligt er maar eentje. Dus die moest eraan geloven. Het was een terrein 3 cache omdat je in het water moest om bij de cache te geraken. Het water was helemaal niet koud maar de bodem lag wel vol zee-egels. Voor alle zekerheid heb ik dan mijn schoenen maar aangehouden. Die zullen wel drogen en ik heb nog een reserve paar. Wat een mens allemaal niet doet voor een cache die er uiteindelijk niet meer lag!

Pygros Dirou – Agios Nikolaos (38 km)

We overnachten hier in Agios Nikolaos.

 

5 gedachtes over “Agios Nikolaos

 1. Het wordt met de dag mooier en mooier.
  Ook eten en drank blijft er voldoende zie ik.
  Alleen spijtig dat het begint af te korten maar aan alles komt een einde.
  Profiteer er nog maar van.
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s