Slaatje kip

Toen we deze morgen, ’t was al 9 uur, wakker werden in Porto Kagio konden we direct genieten van het uitzicht in deze prachtige baai.

Na het ontbijt vertrokken we via de linkerkant van de Mani terug richting de ‘handpalm’ van de Pelopenessos. Eerst kwamen we langs Vathia, een deels verlaten dorp. Iets verder op in Gerolimenas, ook al weer zo’n mooi dorpje in een baai, hielden we halt voor een Griekse frappé (ijskoffie).

Even verder belanden we in Pyrgos Dirou. De bedoeling was om hier de grotten te gaan bekijken maar toen we iets verderop de camperplaats (geen officiële CP) zagen liggen hadden we alleen daar nog oog voor. Wat een prachtige plaats aan het strand! Er zijn hier geen voorzieningen maar gelukkig hadden we een volle watertank en was de koelkast goed gevuld. Ann toverde een geweldig slaatje kip op tafel. En daar nog een lekker Cristalleke vanuit België bij. Wat moet een mens nog meer hebben!

Rond een uur of 6 kregen we het idee om een cache te gaan zoeken. Twee kilometer heen en terug werden uiteindelijk 8 km wandelen door de bergen rond de baai en dat leverden 2 caches op. Bij de 2de cache kwamen we een Belg tegen die hier een zomerverblijf heeft. Hij stelde ons voor aan zijn vrouw en nodigden ons uit op de koffie maar we konden echt niet blijven want we moesten voor het donker terug aan de camper zijn. Wij hebben hun op onze beurt morgen uitgenodigd op het strand. Dat is goed zei de man maar ik vlieg tot bij jullie!? Blijkt dat het strand ook als landingsplaats gebruikt wordt door paragliders. Benieuwd morgen.

Camperplaats in Pygros Dirou

Porto Kagio – Pygros Dirou (38 km) 

8 gedachtes over “Slaatje kip

  1. Amaai seg, wat een uitzicht, echt mooi! Als die man komt aanvliegen, dan kunnen jullie misschien eens meevliegen?
    Wij zijn vandaag ook een beetje in Griekenland. Zie volgend verslag, maar tis voor vanavond laat. Nu is het nog maar 15u25. Groetjes

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s