Porto Kagio

Ons ontbijt is weer uitgelopen tot bijna ’s middags. We waren er wel laat aan begonnen maar het was heerlijk op het terras in Monemvasia.

Als je de kaart van de Peloponnesos bekijkt lijkt dit op een hand met 3 vingers. Monemvasia ligt op de rechtse vinger. De middelste wordt ‘de Mani’ genoemd en is het minst toegankelijk van de drie. Het heeft wel enkele mooie dorpjes en prachtige baaien.

Maar eerst moesten we onderweg nog wat boodschappen doen. Toen we uit de winkel kwamen zagen we net hoe ze een vrachtwagen aan ’t laden waren met sinaasappels. Toen ik vroeg om een foto te maken deden de mannen direct teken dat ik een zak of een tas moest gaan halen. We hebben een volle zak meegekregen!

De wegen op ‘de Mani’ zijn smal en op sommige plaatsen in slechte staat. We zijn wel enkele keren gestopt maar in totaal zijn we 4 uur onderweg geweest naar Porto Kagio. Onderweg hebben we nog een raar beest op de weg gezien. Wat zou dat zijn?

Eens aangekomen in Porto Kagio moesten we over het kiezelstrand rijden om bij de camperplaats te komen. Wat een uitzicht hier! We ontmoetten daar een kliekje die op hun beurt ook elkaar vandaag pas hadden leren kennen. Twee van hen moesten terug naar Stoupa waar we zelf over enkele dagen ook naartoe gaan. Met Jan en Marie zijn we nog blijven plakken en hebben samen een lekker visje verorberd. Het was een gezellige avond.

Camperplaats in Porto Kagio

Monemvasia – Porto Kagio (133 km)

4 gedachtes over “Porto Kagio

  1. Die man van de appelsienen zal gedacht hebben dat je een appelsienen dieet kon gebruiken 😉.
    Ferm schoon daar amaai. Maar da beest is echt wel lelijk hoor! Benieuwd wat dat zal zijn. 🙄

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s