Athene

Voor het eerst, en waarschijnlijk ook voor het laatst, deze vakantie hebben we de wekker moeten zetten. Om 7 uur liep hij af wat al bij al nog een redelijk uur is. Met de bus en de metro stonden we snel in het hartje van Athene.

Eerst gingen we naar de Akropolis. Omdat we er redelijk vroeg waren hebben we niet lang moeten aanschuiven voor tickets. Later op de dag zagen we een wachtrij van wel 50 meter aan de hoofdingang. Het was warm maar nog goed te doen. In de zomer zouden we hier niet willen rondlopen. Op de Akropolis is natuurlijk de tempel Parthenon het grootste en meest opvallende gebouw. De restauratie is in 1975 begonnen en nog steeds aan de gang. Maar er was nog veel meer te zien. Bij de foto’s staat een korte uitleg.

Daarna gingen we naar het Akropolismuseum waar we bij de ingang door een metaaldetector moesten. De belangrijkste bezienswaardigheid daar zijn 5 van de 6 beelden van het Erechtheion. De beelden die je op de Akropolis ziet zijn kopieën.

We hadden nu echt wel een rustpauze verdiend en dat is het leukst in de wijk Plaka met gezellige tavernes, smalle straatjes en héél veel winkeltjes. Ann heeft daar haar voetjes laten verzorgen door de visjes!

Toen we verder wandelden naar het oude Agora is het beginnen onweren en regen! We waren dus verplicht om opnieuw een pauze in te lassen. 🙂 Na regen komt zonneschijn. In Agora is de best bewaarde tempel uit de oudheid te zien en een gerestaureerde zuilengalerij van 116 meter lang. Hier kwamen we nog een ‘oude’ bekende tegen.

We trokken opnieuw de stad  in. Toen we bij het parlement aankwamen was net de wisseling van de wacht bezig. Ik begrijp niet hoe die mannen hun lach kunnen inhouden! Filmpje volledig uitkijken.

13 uur later, moe maar voldaan, kwamen we terug aan op de camping. Je kan makkelijk 2 dagen vullen met Athene maar we hebben gezien wat we wilden zien en houden het bij 1 dag.

 

6 gedachtes over “Athene

  1. Schoon foto’s. Die bekende is plotseling wel héél oud geworden. Die staat zelfs al in de geschiedenis boeken. Wel goed gedaan. Da kapsel van die tijd staat hem al zeker zo goed. Hihi…. Ma die aflossing van de wacht.. Ocharme die mannen moeten zich wel redelijk belachelijk maken.
    Die T-shirt die ge daar ergens aan hebt is wel een schoon pie!
    Tot de volgende.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s