Delphi

Vandaag stond een bezoek aan de archeologische site en het museum van Delphi op het programma. Dat wilden we gisteren al doen maar volgens de informatie die we van internet hadden was het maar open tot 15 uur. Blijkt nu dat het dagelijks tot 20 uur open is. We hadden dus gisteren nog ruimschoots de tijd gehad voor een bezoek.

De dag begon deze morgen op de camping met het bezoek van een poes. De deur stond open en ze kwam zomaar binnen.

Eens op de site aangekomen werd het duidelijk dat we niet alleen gingen zijn. Ook hier stopte de ene na de andere bus met toeristen. Eerst bezochten we het museum waar het beeld van een gevleugelde sfinx ons het meest in het oog viel. Daarna de wandeling (lees trappen doen) over de site. We zagen het schathuis, het amfitheater, de Apollotempel en het oude stadion. De ligging en het uitzicht op de omgeving alleen al is de moeite om naar hier te komen.

Het was warm, heel warm en hadden dus wel een Griekse frappé (ijskoffie) verdiend. Dan werd het tijd voor de rit naar Athene. Wat een hectisch verkeer hier! Verkeersregels zijn er wel maar weinig houden zich eraan.

Het is nu 21:30 (Griekse tijd) en het is nog altijd 25°. We staan nu op camping Athens. Morgen met de bus en de metro naar het centrum.

Camping in Athene 

Delphi – Athene (187 km)

 

2 gedachtes over “Delphi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s