Meteora

Toen we deze voormiddag wakker werden was het nog rustig in het dorp. Op dezelfde plaats waar we gisterenavond iets dronken zijn we deze morgen gaan ontbijten. Ontbijt was er eigenlijk niet maar ze hadden wel Griekse taart. Een paar dagen geleden aten we al kippentaart en vandaag werd het groente- en kaastaart.

Met ons buikje vol vertrokken we richting de Meteora. Dit zijn kloosters gebouwd op hoge rotspilaren. We deden meer dan 2 uur over een traject van 130 km. Het eerste stuk ging over slechte bochtige wegen maar deze lagen wel te midden van de prachtige natuur. Daarna ging het vlotter over de autostrade en tunnels (betaald door Europa).

Er zijn nog 6 kloosters bewoond en 2 daarvan hebben we vandaag bezocht. Het is hier wel super druk. Bussen vol toeristen van alle nationaliteiten, maar vooral die kleine Japannertjes (of Chinezen, hoe zie je het verschil?) werden hier gedropt. We hadden moeite om onze camper te parkeren.

Om in de kloosters te geraken moet je wel telkens een reeks trappen nemen. De inkom is overal 3 €. Eens binnen moeten de dames een rok dragen. Ook als ze al een lange broek aanhebben. Begrijpen wie begrijpen kan. Maar ik mocht met mijn shortje wel binnen zonder extra kledij. Zou dat aan mijn sexy body liggen?

Rond 18 uur sluiten de meeste kloosters. Tijd om naar de camping te rijden niet ver van de kloosters. Na dat we ons geïnstalleerd hadden gingen we naar het camping restaurant. Stel je voor: Griekse muziek, de geur van BBQ, lekker eten een glaasje wijn…

Camping in Kastraki

Kipi – Kastraki (130 km) 

6 gedachtes over “Meteora

  1. Mooi daar hé,ook met de scooter rondrijden,net uit de film ‘easy-rider’maar dan moet den Freddy wel z’n helm aflaten (hebben wij trouwens ook gedaan daar toen we zagen dat ze langs de flikken doorreden zonder helm)
    groetjes van ons en geniet ervan!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s