Guinness book of records

Toen we wakker werden was er al heel wat beweging in buurt. Er stonden al verschillende auto’s en bussen die wandelaars en bezoekers naar dit mooie dorp brachten. Het eerste wat we deden was de steile weg terug naar beneden rijden voor het nog drukker werd. Eens beneden hebben we ontbeten aan de blauwe Voidomatis rivier. We hebben daar ook een cache gezocht maar niet gevonden. Waarschijnlijk weggespoeld door het water.

Enkele km verder hielden we weer halt in het dorpje Aristi. Het was niet groter dan 1 straat maar wel heel gezellig om hier een terrasje te doen.

Dan ging het verder naar Monodendri. Nog zo’n mooi Zagoria dorpje. Maar we waren vooral hier om de Vikos kloof te bewonderen. Volgens het Guinness book of records ’s werelds diepste kloof! Maar daarvoor moesten we eerst nog een stevige wandeling maken naar een verlaten klooster. Van hieruit had je een geweldig uitzicht op de kloof. We zouden hier ook een cache (terrein 4,5) gaan zoeken maar het pad er naartoe werd ons te gevaarlijk en zijn dus wijselijk terug gekeerd. Daarbovenop begon het ook nog te onweren.

Hierna ging het richting Kipi. Niet speciaal voor het dorp maar onderweg zijn er, typisch voor Zagoria, verschillende oude boogbruggen te bekijken.

Het werd al laat en met de goedkeuring van de eigenaars van een café, waar we nog iets dronken, konden we overnachten op hun parking. Ook hier hebben we weer een open wifi signaal kunnen gebruiken. Morgen verlaten we Zagoria en gaat het richting de Meteora.

Papingo – Monodendri – Kipi (57 km)

7 gedachtes over “Guinness book of records

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s