Aken

Vandaag, net zoals de 2 vorige dagen, lekker uitgeslapen en ruim de tijd genomen om te ontbijten.

We hadden op voorhand de stadswandelroute van www.reisroutes.be gedownload en afgeprint. Samen met de GPS-track is dit een heel gemakkelijk manier om de stad te verkennen. De camperplaats ligt op ongeveer 2,5 km van het centrum. Je kan hier de bus nemen maar wij gingen te voet. Zo konden we onderweg nog enkele caches zoeken.

De stadswandeling begint aan de Elisenbrunnen. Bij deze bron komt het mineraal thermaal water van 53° graden naar boven. Het ruikt (lees: stinkt) naar zwavel. Veel  mensen komen ervan drinken. Ik heb voor alle zekerheid maar gedaan alsof. 🙂

Naast de Elisenbrunnen is er natuurlijk ook nog de Dom, het stadhuis, de Karlsbrunnen markt, de vele pleintjes en terrasjes, winkelstraten en eetgelegenheden. En natuurlijk ook caches. Voor ieder wat wils. Bij Frittenwerk hebben ze het ‘bakske friet’ opnieuw uitgevonden. Om het op zijn Limburgs te zeggen: “ech lekker”.

Op het eind van de dag hadden we toch weer meer dan 10 km in de benen. Ondertussen zijn we terug thuis want morgen start de nieuwe werk?week.

Een gedachte over “Aken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s