Benidorm Basterds

Het heeft deze nacht, en een groot stuk van de dag, flink gewaaid maar dat heeft ons niet tegengehouden om deze voormiddag naar de markt in Benidorm te fietsen. We hebben daar ons ontbijt gegeten op een terrasje en wat later churros waar de chocolade al rond zat. Lekker. Daarna zijn we de lange boulevard afgewandeld tot in het oude Benidorm waar ook het Balcón del Mediterráneo ligt.

We waren net op tijd terug op de camping om onze petanque finale te spelen. Het waren deze keer niet allemaal dezelfde spelers als gisteren en het waren er ook meer. Maar Ann en ik zaten in verschillende ploegen. Alhoewel Ann goed gespeeld had heeft mijn ploeg toch nog gewonnen. Eindresultaat 2-1 voor Omer.

Daarna moesten we nog met de fiets naar de Japanner in Albir om te gaan reserveren voor oud en nieuw. We waren net op tijd want na onze reservering voor 14 personen was het restaurant volgeboekt. Omdat we toch daar waren en nog niet gegeten hadden, hebben we ons daar maar aan tafel gezet. Je kan er kiezen tussen 89 verschillende gerechtjes. Je besteld zo veel je wil en alle drank, ook wijn en bier, is inbegrepen voor … 13,5 €. Het was echt lekker, om je vingers af te likken. Hoe doen ze dat voor die prijs? Met oud en nieuw kost het 18 € maar dan zijn er onder andere 12 druiven inbegrepen. 🙂

Twaalf druiven (Spaans: Doce uvas) is een Spaanse traditie op oudejaarsavond. Bij elke klokslag om middernacht, op 31 december, wordt een druif gegeten. Volgens de traditie zou dit de Spanjaarden het volgende jaar geluk brengen. Bron: Wikipedia.

Hopelijk brengt het niet alleen de Spanjaarden geluk maar ook de buitenlanders.

 

2 gedachtes over “Benidorm Basterds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s