Ardales -> Malaga (76 km)

Caminito del Rey (Koningspad) was door verval een van de gevaarlijkste wandelpaden van de wereld geworden maar sinds de restauratie in 2015 is die helemaal niet meer zo gevaarlijk maar wel nog even spectaculair.

Omdat we geen tickets gereserveerd hadden kregen we gisteren het advies om rond 8 uur aan het loket te zijn. Nochtans gaat dit pas om half 10 open. Om daar te geraken moesten we eerst nog 1,5 km wandelen. Het eerste stuk door een lange tunnel. Het was nog pikkedonker toen we vertrokken. Om half 10 konden we er eindelijk aan beginnen op deze ietwat bewolkte dag. We laten de foto’s voor zich spreken. Hieronder een selectie van de 127 foto’s en filmpjes die we onderweg maakten.

Na deze prachtige wandeling zijn we in El Kiosco nog iets gaan eten. Superlekker, niet duur en heel vriendelijke uitbaters. Als echte Spanjaarden hebben we daarna een siësta gehouden in de camper. We waren al vroeg op en we zijn niet meer van de jongste hé. 🙂 Ondertussen zijn we aangekomen in Malaga.

Camperplaats in Malaga

 

 

 

5 gedachtes over “Ardales -> Malaga (76 km)

 1. Sjiek dat jullie die wandeling hebben gedaan! Ik vind het heel spijtig dat ik zoveel hoogtevrees heb. Zal heel mooi geweest zijn. En nu naar Malaga, ook mooi hè. Lekker ijs bij Nonna aan Plaza Merced (waar huis en standbeeld van Picasso staat). Ook daar een goed restaurant Citron met lekkere Tinto Verano. We hebben super lekkere tapas gegeten aan de achterzijde van Museum de Malaga, niet ver van Alcazaba en Teatro Romano. Taperia la tertulia heet het. Het is op de hoek van Calle Cister. Enfin, je kan er op zoveel plaatsen lekker eten,dat weten jullie wel. Geniet ervan …

  Geliked door 1 persoon

 2. Hier in Benidorm ook somber weer maar gelukkig niet zoveel wind dan ze voorspeld hadden. Ik ben zo’n 30 jaar geleden aan de oude Caminito begonnen en ben na een tijdje teruggekeerd, ik ben nochtans nooit een bangerik geweest 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Vroeger moet het een ander paar mouwen geweest zijn. Ik zou het dan niet gedurfd hebben. Nu is alles veilig en geweldig om te doen.
   Groeten en groeten van Ann en hopelijk zien we elkaar nog eens na de 24ste.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s