Fuengirola

Na een bezoek aan het kasteel, waar je niet binnen kon, hebben we de fietsen nog eens van stal gehaald en ging het over de kilometers lange boulevard richting centrum. Onderweg hebben we nog enkele piepkleine caches gevonden en sommige ook niet. 😦

We hadden ze al eens foto gezien maar we waren ze zelf nog niet tegengekomen. De groene parkieten. Hier in Fuengirola zagen wij ze voor het eerst. Na wat opzoekingswerk komen we te weten dat deze vogels met de naam Cotorra Argentina in de jaren 70 als huisdier in Spanje terecht gekomen zijn. Ze zouden ondertussen al met meer dan 35.000 zijn. Mooie maar luidruchtige  beestjes!

Daarna moest de honger, en de dorst, gestild worden. Als aperitiefhapje sardientjes die op het strand geroosterd werden op olijfhout. De geur alleen al… Daarna nog meer lekkers. Het moet vandaag de warmste dag tot nu toe geweest zijn. Op het terras moesten we van plaats wisselen omdat het anders te warm werd. Het was alweer een prachtige dag vandaag.

Toen we terug op de camperplaats aankwamen vergiste Ann zich nog van camper. 🙂 We blijven hier nog een nachtje staan en rijden morgenvoormiddag verder.

 

6 gedachtes over “Fuengirola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s