Noorwegen samengevat

31 Dagen en 4821 km na ons vertrek zijn we deze namiddag thuis aangekomen. We hebben genoten van Noorwegen dat samen met Ierland en Corsica qua natuur in de top 3 van de bestemmingen zit die wij bezochten met de camper. Het weer kon beter maar dat weet je als je naar het Noorden trekt. We vernamen daar wel, van mensen die er jaarlijks komen, dat het dit jaar toch wel een uitzonderlijke natte juli en augustus was vergeleken met andere jaren. Het zij zo. Niets aan te doen. Het weer hebben we niet in de hand.

Wat is ons vooral bijgebleven in positieve zin? Naast de fjorden, de wandelingen naar de Kjeragbolten, Preikestolen, Vettisfossen en de Troltunga. De ontelbare mooie panorama’s en de prachtige natuur. Het zien van elanden in het wild. Oslo, en in het bijzonder het Vikingmuseum en het Vigelandspark. Maar vooral, zoals bij elke camperreis kort of lang, het gevoel van vrijheid!

In negatieve zin? Het weer kon natuurlijk beter en het feit dat alles er wat duurder is. Vooral dan de alcoholische dranken maar daar zijn oplossingen voor. Ofwel drink je geen alcohol ofwel neem je ‘wat’ mee van thuis. Wij kozen voor het laatste.

Dinsdag terug aan het werk maar vrijdag trekken we er weer op uit voor een verlengd weekendje.

3 gedachtes over “Noorwegen samengevat

  1. Het was fijn en interessant om mee te lezen!
    We hebben hele sjieke foto’s gezien! Merci daarvoor.
    Deze reis is alweer een mooie herinnering, tijd om de volgende plannen te maken. Maar die zijn er al voor volgend weekend, dus goed bezig 😉

    Like

  2. Wij gaan dit jaar naar Noorwegen met de camper. Heb met veel plezier jullie blog gelezen, geweldig. Mooie foto’s en mooi verslag. Wij hadden ook zo ongeveer deze route gepland. Maar ja, ons kennende, verandert het vaak. 😉 Dat vinden we juist het mooiste aan met camper weg gaan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s