Flåm – Gudvangen – Flåm

We hebben deze nacht in Flåm overnacht net naast het strand van de fjord en op een paar honderd meter van het cruiseschip. Wat een zicht! Deze morgen lag er al weer een ander schip op die plaats.

Gisteren zijn we een rondvaart over de Næroyfjord gaan boeken en vandaag om 9 uur 30 vertrok de boot richting Gudvangen. Onderweg gooiden mensen brood in de lucht zodat de meeuwen de boot volgden. Door dat deze aan dezelfde snelheid als de boot vlogen kon je mooie foto’s maken. Het was een onvergetelijke trip die ongeveer 2 uur en half duurde met alweer geweldige panorama’s. Plotseling spotte Ann iets in het water wat achteraf een zeehond bleek te zijn! Die kom je hier blijkbaar af en toe tegen. Toen we in Gudvangen aankwamen zijn we twee Vikings tegen het lijf gelopen! We hebben daar ook nog enkele cachekes gedaan. Zelfs onderweg op de boot hebben we een Earthcache kunnen loggen.

Dan ging het met de bus terug naar Flåm waar we het Flåmsbana museum bezochten. Deze toeristische trein kan je nog altijd nemen tot in Myrdal.

We staan nu in Aurland. Het is deze vakantie de vierde keer dat we op een camping staan. Een keer in Venlo, een keer in Denemarken en nu de tweede keer in Noorwegen.

 

3 gedachtes over “Flåm – Gudvangen – Flåm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s