Hardangervidda

30 Juli, vandaag wordt onze dochter 31 jaar. Wat gaat de tijd snel. Proficiat Daphny!

De stad Bergen. Een van de regenachtigste steden van de wereld hebben we links laten liggen. We hebben al genoeg regen gehad en nog! Gisterenavond hadden we ons op de parking van het natuurcenter in Eidfjord geparkeerd zodat we ’s morgens direct een bezoekje konden brengen. Er waren verschillende opgezette dieren te zien waaronder ook elanden. De kans dat we die in het echt gaan zien is ongeveer nul. We hebben daar ook een prachtige film gezien van de omgeving op een 180° scherm. Dan ging het verder naar de Vøringfossen. Een van de populairste watervallen van Noorwegen. Voor ons was dit eentje van de zovelen die we al gezien hadden onderweg en op onze wandeltochten. Ik denk dat ze populair is omdat je ze kan zien van op de weg. Je kan ook naar het valpunt wandelen in ongeveer 1,5 uur maar dat hebben we niet gedaan omdat ik nog wat stijfjes was van de Trolltunga wandeling.

Daarna ging het via weg nr. 7 over de Hardangervidda. Een hoogvlakte van 1200 meter. Het uitzicht is hier weer totaal anders en het is er ook kouder door de hoogte. Dit is de enige plaats in Zuid-Noorwegen waar elanden leven. We hebben er geen enkel gezien maar dat wisten we op voorhand. Onderweg lekker gegeten in een gezellig restaurantje. Momenteel staan we voorbij Geilo aan de Strandefjorden op een mooi plaatsje, maar wel weer in de regen. Grr…

Oh ja, wat vind ge van mijn nieuw Viking klakske?

 

5 gedachtes over “Hardangervidda

  1. Hey Ann en Omer. Ik begin toch wel jaloers te worden op jullie roadtrip. Amaai zeg, ik wist niet dat Noorwegen zo overweldigend is. Prachtig net als jullie blog. En da klakske…. Ché met ene Vikinghelm. Geweldig !! 👍🏻 Tot de volgende post. Grtzzz 😁😁

    Geliked door 1 persoon

  2. Mooie uitzichten weer, maar zou nog mooier zijn als de zon scheen, niet? Leuk restaurantje, met geiten? ofzo op het dak.
    Dat klakske staat je goed. Ge trekt zelfs op de viking die erop staat. Zet nog eens 2 hoorns erop en ge zou het kunnen zijn..
    Amusement en tot de volgende.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s