Tesla

Vandaag is het droog gebleven tot 17 uur. Dan is het weer beginnen druppelen! Niets aan te doen. Je weet dat dit normaal is in Noorwegen. Nochtans hebben we mensen, die hier al jaren komen, horen zeggen dat het deze zomer toch wel erg veel regent in vergelijking met andere jaren. We hebben weg nr. 13 verder gevolgd. Die loopt hier langs de Sørfjorden en de Eidfjorden. Onderweg getankt (14,49 NOK/l = 1,56 €) en boodschappen gedaan in de Spar. Ja die is hier ook Marie-Claire. Bijna in Eidfjord zijn we, door een wel heel speciale, tunnel gereden. In de tunnel was een rond punt verwerkt waarvan 1 uitgang richting een hangbrug ging die dan op zijn beurt weer verbonden was met een volgende tunnel. Het zag er allemaal heel futuristisch uit. In Eidfjord aangekomen hebben we wat rondgewandeld, nog een cache gepakt en lekker gegeten. Een zalmforel en een burger van rendier. Rendiervlees is niet slecht maar ook niet wauw.

Had ik al gezegd dat er hier in Noorwegen veel elektrische auto’s rondrijden van alle merken maar de Tesla’s zijn hier precies voor niks. Hier in Eidfjord  hebben ze zelfs hun eigen parkings met laadpalen.

Dan ging het verder naar Kjeåsen. Hier liggen een paar heel oude boerderijen op een hoogte van 550 meter met prachtig uitzicht op de Eidfjorden. Omdat de weg en een tunnel van 2,5 km er naartoe zo smal zijn moet je om buurt naar boven en naar beneden rijden. Op het uur naar boven en op het half uur naar beneden. Na 17 uur 30 kan je niet meer naar beneden. Dan gaat de poort van de tunnel onherroepelijk dicht en moet je boven blijven tot de dag erna. En wat hebben wij daarboven gevonden? Een trollenhuisje!

 

3 gedachtes over “Tesla

 1. Hahaaa 😃 das een goeie. ..ne spar. ..vroegen ze daar niemand hihi 😊
  Zeg Omer. ..uwe voorraad aan blikjes was toch al niet op hè? ☺
  En toch weer die trol hihi. .. is daar een legende rond of zo? Of zijn ze echt? 😄
  Het huisje kon anders gerust van een trolleke zijn. ..geweldig gewoon 👍
  Het is écht plezant om jullie avontuur te lezen. Het is al helemaal opgenomen in mijn vakantie avonden 😊
  Bedankt en schøne drøme 😘

  Geliked door 1 persoon

 2. Een beetje ge -Googled …

  Een trol is een schepsel uit de Noorse mythologie, belichamen natuurlijke krachten of magie, vooral gekenmerkt door zijn verzet tegen de mensen en goden. Deze trol wordt vaak gelijkgesteld met Jötunns, de “reuzen” van de mythologie.

  Vanaf de Middeleeuwen, verschijnt de trol als een bovennatuurlijk wezen Scandinavische legendes en overtuigingen. Onvriendelijke of gevaarlijk voor de mens, blijft de trol gekoppeld aan buitenlandse natuurlijke krachten om de menselijke beschaving, met inbegrip van de zeeën, bergen en bossen. Gedemoniseerd door het christendom, de trol geloof blijft nog steeds in de Scandinavische folklore tot de negentiende eeuw. Het wordt soms verward met andere wezens van de kleine mensen, zoals de elfen.

  In de huidige tijd, de trol is nog steeds een fictief karakter voor literaire werken en populaire cultuur; het is vaak vertegenwoordigd in de moderne archetype van een reus van grote kracht, naïef of ondeugend.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s