Preikestolen

Deze morgen van de camping naar de parking van de Preikestolen gereden. Op deze parking mocht je niet overnachten anders waren we daar gisterenavond rechtstreeks naartoe gereden. Toen we om 9 uur 30 begonnen aan de wandeling stond de eerste van de twee parkings al volledig vol. Dit komt omdat de Preikestolen één van de bekendste attracties van Noorwegen is. Na een toch wel stevige wandeling van ongeveer 2,5 uur zijn we aangekomen op de rots. En we waren niet alleen! Sommige mensen gingen op de rand zitten terwijl hun benen naar beneden bengelden. Je werd niet goed door er nog maar naar te kijken. De terugtocht bergaf ging een stuk vlotter. Om 16 uur 30 stonden we terug op de parking. Na een hoognodige douche zijn we weer vertrokken via de Ryfylke route. Onderweg opnieuw een overzet van Hjelmeland naar Nesvik. We staan nu in een mini dorpje met een mini haventje maar met een maxi uitzicht op de Erfjorden.

 

6 gedachtes over “Preikestolen

 1. Hahaha Omer 😄toch een piepje over de rand gedaan? Het ziet er inderdaad wel vreselijk eng uit 😨 Maar het zicht is adembenemend … echt overweldigend denk ik als je daar staat.
  Weer iets om af te vinken op jullie bucket list 😉
  Slaapwel en tot morgen 😴

  Geliked door 1 persoon

 2. Hey Omer Idd heel mooi daar bestaat geen twijfel over maar zeker en vast niets voor mij krijg al buikpijn om maar alleen naar de foto’s te kijken zo hoog ( hoogtevrees ) maar wel heel mooie uitzicht geniet er beiden van !

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel mooi!! Doet ons wat denken aan Horseshoe Bend in USA. Ook zoveel volk en sommige die zo kort op de rand gaan staan, zitten of liggen. Je bril is niet naar beneden gevallen zie ik. Heel eng voor mij, maar je kan ook van het prachtige uitzicht genieten vanop een geruststellende afstand hé.
  Sjiek, sjiek allemaal. Ik vind de laatste foto ook heel mooi. Tot morgen. Benieuwd wat je dan weer zal sturen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Amai seg , ferme natuur en uitzicht !
  Ge hebt ze daar toch es ne goeie preek gegeven he vanuit “de preekstoel” 😉
  Geniet nog van de vakantie, ik kijk al uit naar de volgende foto’s !

  PS: op het einde van de vakantie gaat ge wel conditioneel in orde zijn, met al die trappen 😀

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s