101 Meren

Gisterenavond nog een extra afdichting moeten aanbrengen op het dakluik want het lek was nog niet helemaal dicht. Op aanraden van onze Noorse buren hebben we met tape een stuk plastiek over het ganse luik vast geplakt. En dat heeft gewerkt want het bleef binnen droog na een nieuwe regenbui. We hebben dan ook geslapen als een roos.

Na het ontbijt (vers afgebakken broodjes uit onze oven) zijn we vertrokken voor een trip van 185 km richting Lyseboth waarvan de laatste 45 km over een heel smalle weg. Dit laatste stuk moeten we morgen of overmorgen ook weer terug. Net zoals thuis mag je hier op de meeste wegen maximum 70 km per uur rijden. Soms is de snelheid beperkt tot 60, 50 en zelfs tot 40 km per uur. Het grote verschil met België is dat iedereen er zich aan houdt. Meestal kan je ook zelfs niet sneller. Goed voor ons want dan hebben we tijd om rond te kijken. En dat hebben we gedaan! We hebben ons geen minuut verveeld. 101 Meren en meertjes, rivieren, rotsen, bergen en zoveel prachtige panorama’s. Ja, Noorwegen is echt een mooi land. En dan moeten we het mooiste nog zien. Zelfs hun geld ziet er mooi uit.

We staan nu op een plaatsje bij een waterval (fossen). Hier gaan we de nacht doorbrengen. Geen probleem in HET camperland Noorwegen. Morgenvroeg rijden we nog 2 km bergop naar de startplaats van onze eerste uitdaging: wandelen naar de Kjeragbolten. Wat dat is zal je morgen hopelijk op de foto’s zien.

 

3 gedachtes over “101 Meren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s