De overtocht

Gisteren  waren we ruimschoots op tijd in Hirtshals. Tijd genoeg om te eten en nog enkele laatste Deense cachekes te loggen. Daarna was het aanschuiven voor de ferry. We hadden een kalme zee en dat was nodig want veel reddingsloepen waren er niet te bespeuren op het schip! Iets na middernacht zijn we in de gietende regen aangekomen in Kristiansand. Dan op zoek naar de camperplaats die nergens te bespeuren was. We zijn dan maar 30 km verder gereden op onze voorziene route. Het was al na 1 uur voor we in ons bed lagen. Maar veel slapen gingen we niet doen… Rond 3 uur werden we wakker in een nat bed! Het dakluik boven ons bed is beginnen lekken. Vreemd, we hebben hier nooit eerder problemen mee gehad. Alles opgedroogd, nieuwe lakens gelegd en een opvangkom  geplaatst voor het binnensijpelende water en dan geprobeerd nog enkele uurtjes te slapen. Oh what a night!

Deze morgen op de camper gekropen (je wil niet weten hoe) en alles dichtgeplakt met ducttape. Hopelijk is dit voldoende om het water buiten te houden. We zullen het weten bij de volgende regenbui. Daarna ging het verder naar onze eerste bestemming: de vuurtoren van Lindesnes. Deze ligt op het zuidelijkste punt van Noorwegen. Prachtig hier. Het is hier vreemd genoeg zo goed als windstil. We hebben besloten om hier te overnachten om ons te kort aan slaap van gisteren wat in te halen.

In de cache ‘Udsigt mod Danmar’ hebben we de TB achtergelaten die Luc ons meegegeven had.

 

2 gedachtes over “De overtocht

 1. Dan hebben jullie die nacht mekaar waarschijnlijk verdacht van bedplassen 😊
  En hoe proeft Noorse “melkesjokolade”? 🍫
  Bewaar nog maar een stukje om mij eens te laten proeven.
  Hopelijk komen jullie deze reis niet meer te weten of je dakluik gemaakt is of niet.
  En anders : na ☔ komt altijd 🌞
  Tot volgende bericht…

  Geliked door 1 persoon

 2. Ma ma toch… djillings hèt och gin chance ocherm. ..😄
  Maar het is nu ook wel zo dat jullie altijd naar zonnige oorden🌴 zijn geweest hihi. Het is wel balen 😡als ge zo wakker moet worden als ge al stikop zijt. We duimen alvast dat dit niet meer gaat voorvallen en jullie zorgeloos kunnen genieten van het mooie landschap en het lekkers 😉
  Lieve groetjes en graag tot de volgende berichtgeving 😊😘

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s